Herstelling riolering

Wij herstellen uw riolering als na een grondig onderzoek blijkt dat er geen andere mogelijkheid is.

Een verstopte riolering kan verschillende oorzaken hebben. Onze eerste job is steeds om de oorzaak op te sporen, bijvoorbeeld met behulp van cameradetectie. Soms wijst de camera inspectie uit dat er geen andere oplossing is dan opbreken en herstellen. 

Breuk of verzakking in riolering

Bij een afvoer van beton of gres ouder dan 50 jaar stijgt de kans op breuken, verzakkingen of lekkages. Verstoppingen, geurhinder en vochtproblemen zijn hiervan het gevolg. Met onze inspectiecamera inspecteren we de toestand van de afvoer en met de detector lokaliseren we de exacte plaats van het probleem (zo moeten we niet de volledige tuin afgraven). De aangetaste of verzakte afvoer graven we op, verwijderen we en vervangen we door een afvoer in pvc die gemakkelijk 100 jaar mee gaat.

riool herstellen

Wortelingroei in riolering

Wanneer we met onze inspectiecamera aan de slag gaan, wordt het probleem van wortelingroei meteen zichtbaar. Lichte wortelingroei verwijderen we door middel van speciaal ontworpen wortelfrezen. Als de wortelingroei te erg is, vervangen we de aangetaste gresbuizen ineens door een afvoer in pvc.

wortelgroei riool

Ophogen van controleputten of geurafscheider

Vaak zitten controleputten of geurafscheiders verborgen onder gras, de oprit, een klinkerpaadje … want “daar moeten we toch nooit meer aan zijn”. Tot je met een verstopping zit natuurlijk! Bijna niemand weet dan nog waar de putjes ook alweer juist lagen, met een omgewoelde tuin als gevolg.

controleputten ophogen  controle putten

Wij sporen indien nodig de exacte locatie van de putjes op met de camera en detector. We graven de controleput of geurafscheider op, de ontstopping wordt uitgevoerd en de putjes worden netjes opgehoogd zodat er nooit meer zoekwerk nodig is! 

inspectie riool inspectie riolering

Heb jij ons nodig? Contacteer ons dan zo snel mogelijk!

"Bekwame en vriendelijke mensen. Het probleem was vrijwel meteen opgelost! Beveel ze ten zeerste aan!"

Jolien Reekmans

"Ik ben tevreden met de manier van werken en hoe de werken zijn uitgevoerd!"

Koen Smeers

"Deze mensen kennen hun vak door en door! In een mum van tijd was het probleem thuis opgelost. Verder gaven ze ons nog nuttige tips om toekomstige problemen te voorkomen."

Marnik Metten

"De mannen van rioclean hebben me echt uit de nood geholpen. Na mijn telefoontje waren ze snel bij ons thuis en ze hebben ook nog alles proper en netjes achter gelaten."

Marianne Steyls