Septische put ledigen

Wij zorgen voor een snelle en propere lediging van uw septische put. Maak nu online je afspraak!

Septische put ledigen in uw gemeente?

Een septische put zuivert huishoudelijk afvalwater dat via de toiletten passeert. Een septische put bestaat uit twee compartimenten. In het eerste compartiment komt het septisch materiaal toe. Het vloeibare gedeelte stroomt via een opening onderaan door naar het tweede compartiment. Van hieruit stroomt het afvalwater via de overloop naar de riolering. 

Normaal zorgen bacteriën op natuurlijke wijze voor de afbraak van het organisch materiaal.  Maar het gebruik van schoonmaakmiddelen, toiletverfrissers en wc-papier verstoort de bacteriële werking in de septische put. Zo vormt zich een drijvende substantie, "de koek", die zo de doorvoer van de inkomende buis verhindert. De buis raakt verstopt, het water loopt trager af, komt omhoog bij het doorspoelen, en je hoort een klokkend geluid. 

 Dringend de septische put laten ledigen dus! Wij zorgen voor een snelle en propere lediging van uw septische put. Het opgezogen afvalwater wordt afgevoerd naar Aquafin voor verwerking. 

Ligt jouw put veraf? Geen probleem voor Rioclean. We beschikken over ruim 70 meter zuigdarmen.

Tip: voorkom verstoppingen van uw septische put door de put regelmatig te laten ledigen. Bekijk ook onze veelgestelde vragen over septische putten.

Prijs voor het ledigen van de septische put:

Onze tarieven zijn voor een put tot 2000 liter inhoud. Bijkomende liters: € 25,- per 1000 liter. 15 meter aanzuigleiding is inbegrepen. Bijkomende meters aanzuigleiding: € 1,- per meter. Prijzen zijn excl. 21% btw.

Boek hieronder online uw afspraak

Betaling kan contant of met Bancontact.

"De mannen van rioclean hebben me echt uit de nood geholpen. Na mijn telefoontje waren ze snel bij ons thuis en ze hebben ook nog alles proper en netjes achter gelaten."

Marianne Steyls

"Ik ben tevreden met de manier van werken en hoe de werken zijn uitgevoerd!"

Koen Smeers

"Bekwame en vriendelijke mensen. Het probleem was vrijwel meteen opgelost! Beveel ze ten zeerste aan!"

Jolien Reekmans

"Deze mensen kennen hun vak door en door! In een mum van tijd was het probleem thuis opgelost. Verder gaven ze ons nog nuttige tips om toekomstige problemen te voorkomen."

Marnik Metten