Bel ons
Ontkalken afvoer voor en na
Ontstoppingen

5 tips om je leidingen te ontstoppen

Er bevinden zich ongetwijfeld heel wat leidingen in je huis. De kans dat er eentje ooit verstopt geraakt is reëel. Daarom geven we je 5 tips en trucjes om uw douche, lavabo, bad, toilet… te ontstoppen. En wat nog belangrijker is: we vertellen je graag hoe je in de toekomst kunt vermijden dat je leidingen opnieuw verstopt raken.

Tip 1 Preventief: regelmatig schoonmaken

Niet het meest fijne taakje, maar verwijderen van samengeklitte resten is de meest effectieve voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat dit prutje later voor problemen in de afvoer zorgt. Maak je afvoer daarom eerst eens goed schoon wanneer er een stank uit de afvoer komt. Ga er regelmatig met een sopje doorheen en verwijder ook haren uit het putje. Wip het doucheputje eens los, het kan zijn dat onder de deksel van de afvoer ook resten achter blijven.

Tip 2 Preventief: plaats een zeefje in de afvoer

Tijdens een wasbeurt of douchebeurt spoelt er behoorlijk wat rommel weg. Denk bijvoorbeeld aan zeepresten en haren. Wanneer deze troep zich in de afvoer ophoopt, kan dit stank veroorzaken. Voorkom daarom dat deze resten in de afvoer belanden en plaats een zeefje in de afvoer. Vergeet niet het zeefje dagelijks schoon te maken.

Tip 3 Gebruik een mechanische ontstopper

In sommige gevallen biedt een ontstopper uitkomst. Plaats deze over de afvoer en beweeg hem een aantal keer krachtig op en neer. Hierdoor komt de verstopping mogelijk los, waardoor de rommel wegspoelt. Je bent dan meestal ook verlost van de stank.

Tip 4 Spoel de afvoer door met ontstoppingsmiddel

Stinkt je afvoer na de zes tips hierboven nog steeds? Dan is ontstoppingsmiddel mogelijk je laatste redmiddel. Dit middel bevat veel chemicaliën, wat een verstopping vaak te machtig is. Vergeet geen rubberen handschoenen te gebruiken! Chemische ontstopper is effectief, maar bij veelvuldig gebruik kunnen de chemicaliën je afvoersysteem aantasten. Bovendien is het erg milieubelastend. Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Tip 5 Ontstoppen met Soda en azijn

Liever eerst iets minder agressieve middelen gebruiken? Beter om eerst te beginnen met een ontstopper van eigen hand. Giet een kopje (bak)soda door het afvoerputje, gevolgd door een kopje azijn. Nadat je het een tijd hebt laten intrekken, dit kan gerust 1 á 2 uur, giet je er kokend heet water overheen.

Meer dan 30 jaar sterk
in ruim- en ontstoppingswerk

  • Specialist in ontstoppen en ruimen
  • Express dienst
  • Ervaren techniekers
  • Vakkundige service
  • Modern wagenpark en materiaal
  • Meer dan 30 jaar ervaring