Bel ons

Rioolinspectie

Een professionele ruim- en ontstoppingsdienst kenmerkt zich door een doordachte, wetenschappelijke aanpak. Rioclean® is een bedrijf dat bezint eer het begint.

Op zoek naar een professionele rioolinspectie?

Rioclean® Limburg & Vlaams-Brabant
helpt je met allerhande technieken.

Rookdetectie

Opsporen van geur door middel van rook.

meer info

Cameradetectie

Visuele inspectie van de afvoerbuizen bij vermoeden van schade.

meer info

Afvoeren en controleputten opsporen

Professionele detectiemethoden vermijden overbodige graafwerken.

meer info

Op zoek naar je rioolprobleem?

Onze diensten rond rioolinspectie
geven je alle antwoorden

Een professionele ruim- en ontstoppingsdienst kenmerkt zich door een doordachte, wetenschappelijke aanpak. Rioclean® is een bedrijf dat bezint eer het begint. Dit bespaart onze klanten veel tijd en kosten. We beginnen nooit zomaar met breken als we niet exact weten waar de oorzaak van het probleem zich situeert.

Met professionele apparatuur kunnen we afvoeren en controleputten opsporen en eventuele defecten detecteren. Dankzij ons deskundig materiaal, eigen wagenpark met machines en ervaren techniekers kunnen we bij Rioclean een uitstekende service garanderen. Ben je benieuwd naar de kostprijs van een rioolinspectie?

Help nodig bij een afvoerprobleem?

Eerst weten met behulp van rook- en cameradetectie

Merk je een doordringende rioolgeur op of vermoed je dat je afvoeren niet op de juiste rioleringen zijn aangesloten? Schakel dan meteen de hulp in van Rioclean®. Door middel van een rookonderzoek kunnen we meteen het probleem lokaliseren, waardoor we sneller een doeltreffende oplossing kunnen voorstellen. Bij rookdetectie vullen we alle geconnecteerde leidingen met rook en sluiten we de uitgangen af. Het probleem situeert zich waar de rook zichtbaar ontsnapt.

Via camera-inspectie kunnen we dan weer de staat van je afvoeren controleren. Dit maakt gebreken zoals lekken, breuken, verzakkingen, verkeerde aansluitingen en wortelgroei duidelijk zichtbaar. Op die manier hoeven we niet te gissen naar de oorzaak, maar kunnen we het probleem efficiënt bestrijden exact waar het zich voordoet. Zo kunnen we ook een gedetailleerde offerte opstellen voor eventueel herstellingen. Dit bespaart je heel veel tijd en kopzorgen.

Heb je vragen?

Ontdek onze veelgestelde vragen

Zoeken naar een oplossing

Wij weten waar graven dankzij riooldetectie

Bij rioolinspectie hoort riooldetectie. Stel dat je wc verstopt is maar dat je de exacte locatie van je septische put niet kent. Of beeld je in dat je keukenafvoer verstopt is maar dat je controleputten zich ‘ergens’ onder je beklinkerde oprit bevinden. Schakel in dat geval onze hulp in. Door nauwkeurige riooldetectie kunnen we je hele leidingennetwerk in kaart brengen.

Aan de hand van dit visueel overzicht is het mogelijk om de precieze locatie en het verloop van putten en afvoeren te achterhalen en concreet in beeld te brengen. Nadat we het probleem efficiënt hebben verholpen, kunnen we overbodige graafwerken of dergelijke zoekacties in de toekomst vermijden. Dit doen we bijvoorbeeld door de opgespoorde putten op te hogen.

Meer dan 30 jaar sterk
in ruim- en ontstoppingswerk

  • Specialist in ontstoppen en ruimen
  • Express dienst
  • Ervaren techniekers
  • Vakkundige service
  • Modern wagenpark en materiaal
  • Meer dan 30 jaar ervaring