Bel ons

Herstelling riolering​

Wij herstellen uw riolering als na een grondig onderzoek blijkt dat er geen andere mogelijkheid is.

Is je riolering verouderd of aan vervanging toe?

Grondig onderzoek van je riolering

Een verstopte riolering kan verschillende oorzaken hebben. Onze eerste job is steeds om de oorzaak op te sporen, bijvoorbeeld met behulp van cameradetectie. Soms wijst de camera inspectie uit dat er geen andere oplossing is dan opbreken en herstellen.

Breuk of verzakking in riolering?

Rioclean® zoekt mee naar
een oplossing

Bij een afvoer van beton of gres ouder dan 50 jaar stijgt de kans op breuken, verzakkingen of lekkages. Verstoppingen, geurhinder en vochtproblemen zijn hiervan het gevolg. Met onze inspectiecamera inspecteren we de toestand van de afvoer en met de detector lokaliseren we de exacte plaats van het probleem (zo moeten we niet de volledige tuin afgraven). De aangetaste of verzakte afvoer graven we op, verwijderen we en vervangen we door een afvoer in pvc die gemakkelijk 100 jaar mee gaat.

Wortelgroei in de riolering

Wortelgroei in de riolering is een vaak voorkomende oorzaak van schade aan en het slecht functioneren van je riolen. Boomwortels laten zich immers door niets of niemand in de weg staan, ook niet door je afvoerbuizen. Met de nodige ervaring en gespecialiseerde tools kunnen we dit probleem wel snel oplossen. Via rioolinspectie gaan we eerst na of er zeker sprake is van wortelgroei. Met behulp van gespecialiseerde wortelfrezen gaan we dan de wortels verwijderen. Dan gaan we de beschadigde afvoerbuizen herstellen of, indien nodig, meteen vervangen door meer duurzame pvc-buizen. Vermoed je een probleem met wortelgroei in jouw riolering?

Ophogen van controleputten of geurafscheider

Vaak zitten controleputten of geurafscheiders verborgen onder gras, de oprit, een klinkerpaadje … want “daar moeten we toch nooit meer aan zijn”. Tot je met een verstopping zit natuurlijk! Bijna niemand weet dan nog waar de putjes ook alweer juist lagen, met een omgewoelde tuin als gevolg.

Wij sporen indien nodig de exacte locatie van de putjes op met de camera en detector. We graven de controleput of geurafscheider op, de ontstopping wordt uitgevoerd en de putjes worden netjes opgehoogd zodat er nooit meer zoekwerk nodig is!

Benieuwd wat we kunnen?

Ontdek onze realisaties

Meer dan 30 jaar sterk
in ruim- en ontstoppingswerk

  • Specialist in ontstoppen en ruimen
  • Express dienst
  • Ervaren techniekers
  • Vakkundige service
  • Modern wagenpark en materiaal
  • Meer dan 30 jaar ervaring

Heb je vragen?

Ontdek onze veelgestelde vragen