Bel ons

Rioleringswerken

Zoek je een aannemer in rioleringswerken? Rioclean® kan elke uitdaging aan, van complexe herstellingen tot de renovatie van je riolering.

Is je riolering verouderd of aan vervanging toe?

Rioclean® Limburg & Vlaams-Brabant
helpt je met rioleringswerken.

Herstelling riolering

Herstellen van breuken, verzakkingen, wortelingroei, putten ophogen.

meer info

Afkoppelen van regen- en afvalwater

Het afkoppelen van regen- en afvalwater is in vele gevallen bij wet verplicht.

meer info

meer info

Meer dan 30 jaar ervaring

Professionele partner
voor rioleringswerken

Is je riolering verouderd of aan vervanging toe? Bij Rioclean® kan je terecht voor zowel de herstelling van kleine defecten als de complete renovatie van je riool. Rioleringswerken is een ruim begrip. Als professionele ruim- en ontstoppingsdienst is onze eerste job altijd om de oorzaak op te sporen. Dat doen we bijvoorbeeld met behulp van camera- of rookdetectie. We willen immers zeker zijn dat er geen eenvoudigere alternatieve oplossing is, voor we overgaan tot openbreken en herstellen.

Onze ervaring kan ons ook best veel vertellen over een riolering. Zo stijgt de kans op breuken, verzakkingen en lekkages aanzienlijk bij een afvoer uit beton of gres ouder dan 50 jaar. We kunnen de riolering herstellen, maar sterk aangetaste of verzakte afvoeren zijn aan vernieuwing toe. Die graven we uit en vervangen we door een afvoer in pvc die gemakkelijk 100 jaar meegaat. Anders zullen ze aanleiding geven tot verstoppingen, geurhinder en vochtproblemen die vaak nog voor meer schade en kosten zorgen. Soms is de complete heraanleg van een riolering dus onontkoombaar. Maar wij pakken dit altijd gestructureerd aan, met de nodige expertise en voorbereiding. Wat kost het aanleggen van een riolering?

Vermoed je een probleem met wortelgroei in jouw riolering?

Wortelgroei in de riolering

Wortelgroei in de riolering is een vaak voorkomende oorzaak van schade aan en het slecht functioneren van je riolen. Boomwortels laten zich immers door niets of niemand in de weg staan, ook niet door je afvoerbuizen. Met de nodige ervaring en gespecialiseerde tools kunnen we dit probleem wel snel oplossen. Via rioolinspectie gaan we eerst na of er zeker sprake is van wortelgroei. Met behulp van gespecialiseerde wortelfrezen gaan we dan de wortels verwijderen. Dan gaan we de beschadigde afvoerbuizen herstellen of, indien nodig, meteen vervangen door meer duurzame pvc-buizen. Vermoed je een probleem met wortelgroei in jouw riolering?

Benieuwd wat we kunnen?

Ontdek onze realisaties

Op zoek naar een duurzame oplossing?

Duurzame oplossingen voor uw riolering

Bij Rioclean® kiezen we graag voor duurzame oplossingen. Dit kan gaan om het heraanleggen van een rioleringsnetwerk in pvc voor een lange levensduur. Maar we bieden ook graag een langdurige oplossing voor een uitdagend probleem. Zo zitten controleputten of geurafscheiders vaak verborgen onder een grasperk, een klinkerpad of oprit.

Om te vermijden dat dit bij elk probleem moet worden omgewoeld of opengebroken, gaan we een praktische oplossing voorstellen. Na het opsporen van de oorzaak, het ontstoppen of ruimen, gaan we de put ophogen om hem toegankelijker te maken. Op die manier besparen we je nogmaals zoekwerk in de toekomst.

Meer dan 30 jaar sterk
in ruim- en ontstoppingswerk

  • Specialist in ontstoppen en ruimen
  • Express dienst
  • Ervaren techniekers
  • Vakkundige service
  • Modern wagenpark en materiaal
  • Meer dan 30 jaar ervaring

Heb je vragen?

Ontdek onze veelgestelde vragen