Bel ons

Leidingen verstopt: onze oplossingen

Verstopte leidingen kunnen een ernstig probleem veroorzaken in huishoudens en bedrijven. Als je niet op tijd actie onderneemt, kan het leiden tot grotere problemen, zoals overstromingen en beschadiging van je woning.

Verstopte leidingen kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder het wegspoelen van vet, haar en etensresten. Wanneer deze stoffen zich ophopen in de leidingen, kan dit leiden tot een verstopping. Ook wortels van bomen kunnen leidingen beschadigen en leiden tot een blokkade.

ontstoppen

Oplossingen voor verstopte leidingen

Er zijn verschillende manieren om verstopte leidingen op te lossen. Een eerste stap is het gebruik van een ontstoppingsmiddel, dat je kunt kopen in de meeste doe-het-zelfzaken. Het is belangrijk om te weten dat deze middelen schadelijk kunnen zijn voor de leidingen en niet altijd effectief zijn.

Als de verstopping aanhoudt, kun je onze vakmannen inschakelen. Zij kunnen een camera inspectie van de leidingen uitvoeren, wat betekent dat er een camera wordt ingebracht om het probleem te identificeren. Daarnaast kunnen ze gebruikmaken van hogedrukspuiten om de verstopping te verwijderen.

Reken op Rioclean® expert in ontstoppingen

Camera inspectie van de leidingen

Een camera inspectie van de leidingen kan een effectieve manier zijn om de oorzaak van een verstopping te achterhalen en op te lossen. Door middel van een kleine camera die in de leidingen wordt geplaatst, Kunnen we de binnenkant van de leidingen inspecteren. Met camera-inspectie zijn we in staat je leidingen in kaart te brengen zonder je volledige vloer open te breken. Eventuele breuken of verzakkingen worden zichtbaar.

Indien gewenst kan er een schriftelijke of digitale video-opname en rapportage van gemaakt worden. Het verslag én de beelden van de inspectie kunnen nodig zijn voor de verzekering (om te bewijzen dat er een lek zit) of als bewijs dat de leidingen gereinigd zijn. Ook geurhinder die vermoedelijk komt vanwege een foute constructie, enz… .

De kosten van leidingen ontstoppen

De kosten voor het ontstoppen van leidingen variëren afhankelijk van de omvang van het probleem. Een ontstoppingsmiddel kost doorgaans enkele euro’s. Een ontstoppingsdienst inschakelen kan variëren van enkele tientallen tot honderden euro’s, afhankelijk van de ernst van de verstopping en de gekozen oplossing.

Hoewel een camera inspectie van leidingen wat duurder kan zijn dan andere methoden, kan het op de lange termijn kosten besparen door de exacte oorzaak van het probleem te identificeren en het probleem grondig op te lossen.

Een probleem met je riolering ?

Jouw specialist in Limburg om leidingen te ontstoppen.

Het is belangrijk om snel te handelen wanneer je een verstopping opmerkt in je leidingen. Hoewel ontstoppingsmiddelen een oplossing kunnen zijn, zijn ze niet altijd effectief. Schakel bij aanhoudende problemen Rioclean in voor camera inspectie van jouw leidingen.

Na de inspectie kunnen wij overgaan tot een herstelling of reiniging, zodat je zeker bent dat het probleem verholpen is. Verdere rioolproblemen worden zo op tijd tegengegaan en je bent gegarandeerd van een kwalitatieve oplossing. Meer weten? Contacteer ons vrijblijvend.

Heb je vragen?

Ontdek onze veelgestelde vragen

Meer dan 30 jaar sterk
in ruim- en ontstoppingswerk

  • Specialist in ontstoppen en ruimen
  • Express dienst
  • Ervaren techniekers
  • Vakkundige service
  • Modern wagenpark en materiaal
  • Meer dan 30 jaar ervaring