Bel ons

Vaatwasser verstopt? Wij geven een simpel stappenplan

Hoewel de vaatwasser het huishouden een stuk gemakkelijker heeft gemaakt, kan overmatig gebruik tot vervelende verstoppingen leiden.

Alle etensresten worden in de vaatwasser losgemaakt en weggespoeld door de afvoer, samen met het wasmiddel om je vaat weer schoon en fris te maken. Soms raken ze vast aan de afvoerleiding en gaat het hieraan kleven.

Dit met als resultaat dat het vuil gaat aankoeken en een verstopping veroorzaakt. Hierdoor kan het waswater niet meer door de leiding stromen en blijft het in je vaatwasser staan, met als resultaat overstromingsgevaar, stankoverlast en een nog steeds vuile vaat. Vaak schakelt een verstopte vaatwasser vanzelf uit.

Alle reden dus om de afvoer van jouw vaatwasser te ontstoppen. Wij geven een simpel stappenplan om jouw verstopte vaatwasser weer te ontstoppen en geven ook enkele tips.

ontstoppen

Verstopping van je vaatwasser voorkomen

Eén van de belangrijkste dingen die je kunt doen om een verstopte vaatwasser te voorkomen, is om de filters regelmatig schoon te maken. De filters zorgen ervoor dat vuil en voedselresten uit het water worden gehaald, zodat ze niet in de vaatwasser terechtkomen. Als de filters verstopt raken, kan het water niet goed circuleren en kan de vaatwasser verstopt raken. Met het regelmatig ontkalken van de machine en goed afspoelen van de afwas kunnen ook veel problemen worden voorkomen.

Reken op Rioclean® expert in ontstoppingen

Oplossingen voor een verstopte vaatwasser

Gebruik een scheut soda

Zit het probleem niet in de vaatwasser zelf maar in de afvoer, dan doet een scheut soda vaak wonderen. Strooi de soda in de verstopte afvoer van de vaatwasser. Giet er een liter kokend water bij en laat de soda in een half uur inwerken. Spoel na met kokend water en controleer of de vaatwasser weer doorloopt.

Als het vooral kalkaanslag is waardoor uw vaatwasser is verstopt, kunt u ook azijn met soda gebruiken. Doe soda in de afwasmachine en doe er ook een fles schoonmaakazijn bij. Dit begint te schuimen. Laat dit schuim een uur inwerken en spoel na met een liter kokend water.

Gebruik een trekveer

Als het vuil te stevig zit vastgekoekt aan de afvoerleiding heb je vaak niet voldoende aan soda. Meer soda in de leiding doen werkt eerder averechts en daardoor kan je beter een andere oplossing gebruiken om het vuil los te krijgen. Hiervoor biedt een flexibele trekveer uitkomst.

De verstopping vindt veelal plaats in het eerste gedeelte van de afvoer, waardoor je het vuil eenvoudig zelf kunt verwijderen of los kunt duwen om door te kunnen laten stromen. De trekveer kan via de gootsteen of in de afvoer onder de sifon ingebracht worden. De trekveer kun je zo ver mogelijk in de afvoer duwen, totdat deze in de verstopping komt te zitten. Wanneer je voelt dat de druk weg is, kun je controleren of de veer het vuil los heeft gekregen. Om te testen of het probleem verholpen is, laat je de (lege) afwasmachine een enkele keer draaien.

Een probleem met je riolering ?

Jouw ontstoppingsdienst in regio limburg

Mochten de bovenstaande oplossingen geen uitkomst hebben geboden aan het verhelpen van je verstopping, dan zit de verstopping te diep of is deze te hardnekkig om zelf op te lossen. Shakel dan Rioclean in, wij hebben de kennis en het gereedschap om de verstopping op te sporen en op te lossen.

Dankzij ons professioneel materiaal in de handen van deskundige vakmensen met jaren ervaring, zijn onze interventies kort. De meeste problemen zijn immers al opgelost binnen een uur. Baart jouw riolering je zorgen of heb je een hardnekkig probleem?

Heb je vragen?

Ontdek onze veelgestelde vragen

Meer dan 30 jaar sterk
in ruim- en ontstoppingswerk

  • Specialist in ontstoppen en ruimen
  • Express dienst
  • Ervaren techniekers
  • Vakkundige service
  • Modern wagenpark en materiaal
  • Meer dan 30 jaar ervaring