Bel ons

Septische put ledigen​

Wij zorgen voor een snelle en propere lediging van uw septische put. Maak nu online je afspraak!

Hoe werkt een septische put?

Laat op tijd je septische put leegmaken

Een septische put zuivert huishoudelijk afvalwater dat via de toiletten passeert. Een septische put bestaat uit twee compartimenten. In het eerste compartiment komt het septisch materiaal toe. Het vloeibare gedeelte stroomt via een opening onderaan door naar het tweede compartiment. Van hieruit stroomt het afvalwater via de overloop naar de riolering.

Normaal zorgen bacteriën op natuurlijke wijze voor de afbraak van het organisch materiaal. Maar het gebruik van schoonmaakmiddelen, toiletverfrissers en wc-papier verstoort de bacteriële werking in de septische put. Zo vormt zich een drijvende substantie, “de koek”, die zo de doorvoer van de inkomende buis verhindert. De buis raakt verstopt, het water loopt trager af, komt omhoog bij het doorspoelen, en je hoort een klokkend geluid.

Dringend een septische put laten ledigen?

Rioclean® is een gespecialiseerde ruimdienst

Wij zorgen voor een snelle en propere lediging van uw septische put. Het opgezogen afvalwater wordt afgevoerd naar Aquafin voor verwerking.

Ligt jouw put veraf? Geen probleem voor Rioclean. We beschikken over ruim 70 meter zuigdarmen.

Tip: voorkom verstoppingen van uw septische put door de put regelmatig te laten ledigen. Bekijk ook onze veelgestelde vragen over septische putten.

Septische put kostprijs?

Prijs voor het ledigen van de septische put:

Onze tarieven zijn voor een put tot 2000 liter inhoud. Bijkomende liters: € 25,- per 1000 liter. 15 meter aanzuigleiding is inbegrepen. Bijkomende meters aanzuigleiding: € 1,- per meter. Prijzen zijn excl. 21% btw.

Heb je vragen?

Ontdek onze veelgestelde vragen

Meer dan 30 jaar sterk
in ruim- en ontstoppingswerk

  • Specialist in ontstoppen en ruimen
  • Express dienst
  • Ervaren techniekers
  • Vakkundige service
  • Modern wagenpark en materiaal
  • Meer dan 30 jaar ervaring