Bel ons

Afkoppelen van regen- en afvalwater​

Het afkoppelen van regen- en afvalwater is in vele gevallen bij wet verplicht. Wij zorgen ervoor dat het ook voor jou direct winst oplevert.

Waarom je regenwater afkoppelen?

Aanleg gescheiden riolering door Rioclean®

Bij de heraanleg van de riolering in je straat is het noodzakelijk om het regenwater af te koppelen. Anders komt het samen met het afvalwater in de riolering terecht, terwijl je het voor diverse zaken kunt hergebruiken, zoals het doorspoelen van je toilet, wassen van kledij en schoonmaken van je woning. Je kan het ook laten infiltreren in de bodem. Het is in ieder geval zonde om in Vlaanderen, waar er geen overschot is aan water, je regenwater gewoon te laten weglopen terwijl je kostbaar drinkwater gebruikt in het huishouden. Bovendien helpt het om het overstromingsrisico en de hoeveelheid afvalwater in waterlopen te doen dalen.

Bij Rioclean® helpen we je graag om voortaan ook je steentje bij te dragen aan het milieu en daar zelf ook op korte termijn de vruchten van te plukken. Zodra de rioleringswerken in je straat zijn uitgevoerd, komen we bij Rioclean® graag langs om je regenwater af te koppelen.

Hoe werk het?

Ons stappenplan bij
het scheiden van regen- en afvalwater

Inventaris
Bij
Rioclean® komen we altijd vooraf ter plaatse een inventaris opmaken van de bestaande riolering. Onze ervaren techniekers doen dit steeds aan de hand van een camera-inspectie. Dit zorgt ervoor dat we precies weten water moet worden heraangelegd zodat je jezelf flink wat kosten kan besparen.

Offerte
Op
basis van deze inspectie gaan we dan een offerte opmaken.

Planning & uitvoering
Na de goedkeuring van die offerte maken wij een planning op en gaan we aan de slag op het overeengekomen tijdstip. Bij aanvang van de werken breken we
nauwgezet de bestaande verharding open en plaatsen we de afvoeren. De gescheiden afvoeren sluiten we aan op de voorziene controleputten van de netbeheerder en de verharding herstellen we in zijn oorspronkelijke staat. 
 

Benieuwd wat we kunnen?

Ontdek onze realisaties

Is dit verplicht?

Gescheiden riolering is bij wet verplicht

Bij aanleg van gescheiden riolering in jouw straat is het afkoppelen van regenwater bij wet verplicht in Vlaanderen voor halfopen en open bebouwingen. Het is immers van groot belang voor het milieu. Grondwaterreserves zijn in Vlaanderen een belangrijke waterbron voor landbouw, industrie, huishoudens en drinkwaterproductie.

Door regenwater te laten infiltreren in de bodem in plaats van het met de riolering te laten afvoeren, houden we de grondwaterreserves mee in stand. Bovendien bespaart het je weer een extra afvoerbuis. Veel gezinnen besluiten ook om hun regenwater te hergebruiken voor de schoonmaak of om hun toilet door te spoelen. Zo verspillen ze minder kostbaar drinkwater uit de kraan. Bovendien is afvalwater, onverdund door regenwater, gemakkelijker te zuiveren.

Meer dan 30 jaar sterk
in ruim- en ontstoppingswerk

  • Specialist in ontstoppen en ruimen
  • Express dienst
  • Ervaren techniekers
  • Vakkundige service
  • Modern wagenpark en materiaal
  • Meer dan 30 jaar ervaring

Heb je vragen?

Ontdek onze veelgestelde vragen