Bel ons
riolering ontstoppen
Ontstoppingen

Riool ontstoppen onder hoge druk: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Een verstopt riool kan voor veel problemen zorgen. Het water kan niet meer weglopen, waardoor er stankoverlast ontstaat en er risico op waterschade ontstaat. Bovendien kan een verstopt riool voor problemen bij de gemeente zorgen, bijvoorbeeld doordat er problemen ontstaan met de riolering.

Hoe werkt het ontstoppen van een riool onder hoge druk?

Het ontstoppen van een riool onder hoge druk wordt gedaan met behulp van een hogedrukreiniger. Dit apparaat leidt water onder hoge druk door de afvoer, waardoor alle resten die zich in het riool hebben opgehoopt, losgespoten en weggevoerd worden.

Voordelen van het ontstoppen van een riool onder hoge druk

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het ontstoppen van een riool onder hoge druk. Zo is deze methode snel en effectief. Bovendien is het een milieuvriendelijke methode, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische middelen die het milieu kunnen belasten.

Daarnaast is het ontstoppen van een riool onder hoge druk ook een preventieve methode. Door het riool regelmatig onder hoge druk te laten reinigen, kunnen verstoppingen worden voorkomen. Hierdoor blijft de afvoer goed functioneren en wordt de kans op overlast en schade aan het rioolstelsel verkleind.

Wanneer is het verstandig om een riool onder hoge druk te laten ontstoppen?

Het ontstoppen van een riool onder hoge druk is vooral verstandig in situaties waarin andere ontstoppingsmethodes niet voldoende werken. Denk bijvoorbeeld aan hardnekkige verstoppingen of verstoppingen op moeilijk bereikbare plekken in het riool.

Ook bij regelmatige verstoppingen kan het ontstoppen van het riool onder hoge druk een goede oplossing zijn. Door het riool regelmatig te laten reinigen, kunnen verstoppingen worden voorkomen en blijft de afvoer goed functioneren.

Wanneer een ontstoppingsdienst inschakelen?

Een verstopt riool kan voor veel overlast zorgen, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om het op te lossen. Het ontstoppen van een riool onder hoge druk is een snelle, effectieve en milieuvriendelijke methode die bovendien preventief werkt. Bij hardnekkige verstoppingen of regelmatige verstoppingen is het zeker de moeite waard om deze methode te overwegen. Een professionele ontstoppingsdienst beschikt over de juiste kennis en apparatuur om het probleem snel en effectief op te lossen. Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Meer dan 30 jaar sterk
in ruim- en ontstoppingswerk

  • Specialist in ontstoppen en ruimen
  • Express dienst
  • Ervaren techniekers
  • Vakkundige service
  • Modern wagenpark en materiaal
  • Meer dan 30 jaar ervaring