Bel ons
Ontstoppingen, Regenwaterputten

Sanitaire problemen tijdens de winter voorkomen

De winter is in het land. Het uitgesproken moment om uw huis te beschermen tegen het koude seizoen. Vermijd kleine en grote zorgen die tijdens de koude maanden opduiken. Om de herfst en winter zonder loodgietersproblemen door te kunnen komen, is het belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen.

Oorzaken van een verstopte afvoer in de winter

Wist u dat de kans op verstoppingen in de afvoer tijdens de herfst en winter het grootst is? Tijdens deze seizoenen valt er veel blad van de bomen, wat gedeeltelijk in uw regenpijpen en afvoer terecht kan komen. Het water in uw afvoer kan dit blad niet volledig afvoeren, waardoor beginnende verstoppingen kunnen ontstaan.

Om dit te voorkomen, is het raadzaam om uw woningafvoeren al in het najaar te laten onderhouden en controleren. Let er vooral op dat regenputten tijdig worden afgesloten.

Afgevallen bladeren kunnen ook uw dakgoten en afvoerpijpen verstoppen. Het is verstandig om deze voor de winter te controleren en eventueel roosters of filters te plaatsen die voorkomen dat bladeren in de afvoerleidingen terechtkomen.

Uw hulp in Limburg bij verstoppingen in de winter

Om verstoppingen te voorkomen tijdens de herfst- en wintermaanden, is het raadzaam om uw afvoer preventief te laten doorspuiten. Mocht u toch te maken krijgen met sanitaire problemen, dan kunt u altijd de hulp inschakelen van Rioclean.

Wij kunnen uw afvoer onder hoge druk doorspuiten, waardoor verstoppingen snel worden opgelost. Het restafval dat op de bodem van uw afvoer is blijven liggen, wordt door de kracht van het water naar de centrale riolering meegenomen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Meer dan 30 jaar sterk
in ruim- en ontstoppingswerk

  • Specialist in ontstoppen en ruimen
  • Express dienst
  • Ervaren techniekers
  • Vakkundige service
  • Modern wagenpark en materiaal
  • Meer dan 30 jaar ervaring