Bel ons
doucheputje ontstoppen
Ontstoppingen

Afvoer van uw keuken verstopt? 5 tips

Als u merkt dat het water in uw keuken niet meer wegloopt of dat er een nare geur uit uw gootsteen komt, dan is de kans groot dat uw afvoer van uw keuken verstopt is. Etensresten en ophoping van vet zijn vaak de oorzaak van de verstopping. Gelukkig zijn er een aantal tips die u kunt gebruiken om het probleem op te lossen. Hier zijn vijf tips om uw afvoer weer te laten stromen.

Tip 1 Gebruik een ontstoppingsmiddel

Eén van de meest voorkomende manieren om een verstopte afvoer in de keuken op te lossen, is door het gebruik van een ontstoppingsmiddel. Er zijn verschillende soorten ontstoppingsmiddelen verkrijgbaar, maar de meest effectieve zijn die met een chemische samenstelling.

Als u liever chemicaliën gebruikt, vergeet dan niet om de gebruiksaanwijzing te volgen. Ga uiterst zorgvuldig met hen om en gebruik altijd beschermende uitrusting zoals rubberen handschoenen, veiligheidsbril en een schort. Leun niet over de afvoer tijdens het ontstoppingsproces.

Tip 2 Maak gebruik van een ontstoppingsveer

Als het ontstoppingsmiddel niet werkt, dan kunt u proberen om een ontstoppingsveer te gebruiken. Dit is een lange, flexibele draad die u in de afvoer steekt en ronddraait om de verstopping los te maken. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van een ontstoppingsveer om te voorkomen dat u de leidingen beschadigt.

Tip 3 Gebruik een rubberen plopper

Sluit de keukenafvoer af met een plug, vul de spoelbak met ten minste 10 centimeter warm water en gebruik een natte doek om de overloop af te sluiten. Zet de zuigknap op de keukenafvoer en ga op en neer om een zuigkracht te creëren. Stop niet totdat het water goed wegloopt. Dit kan een paar minuten duren, maar het is een effectieve manier om de afvoer in de keuken weer te laten stromen.

Tip 4 Ontstop de gootsteen met zuiveringszout en azijn

Zuiveringszout en azijn zijn ook effectieve ontstoppers. Giet een half kopje zuiveringszout in de afvoerput van de gootsteen en giet er een kopje (bij voorkeur hete) azijn over. Laat het inwerken en spoel de gootsteen ten slotte grondig door met heet water. Normaal gezien zou de afvoer nu weer goed doorlopen. Zo niet, herhaal het proces.

Tip 5 Maak de keukenafvoer schoon

Als u merkt dat er veel vuil en etensresten in uw afvoer zitten, dan kan het helpen om de afvoer schoon te maken. Haal de sifon uit de afvoer en maak deze schoon. Gebruik een borstel om de binnenkant van de afvoer schoon te maken en spoel deze grondig af met warm water. Ook door de sifon regelmatig schoon te maken, kan u verstoppingen effectief voorkomen.

Afvoer van uw keuken verstopt? Rioclean is uw ontstoppingsdienst

Als geen van deze tips werkt, dan kunt u het beste een ontstoppingsdienst inschakelen. Rioclean heeft de juiste gereedschappen en kennis om uw verstopte afvoer op te lossen. Probeer eerst de eenvoudigste oplossingen en schakel een professional in als dat nodig is. Zo zorgt u ervoor dat uw keukenafvoer snel weer stroomt en u weer kunt genieten van een frisse keuken.

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Meer dan 30 jaar sterk
in ruim- en ontstoppingswerk

  • Specialist in ontstoppen en ruimen
  • Express dienst
  • Ervaren techniekers
  • Vakkundige service
  • Modern wagenpark en materiaal
  • Meer dan 30 jaar ervaring